Instrumente pentru productivitate pentru antreprenori

Primele obiective în listele noastre de rezoluții pentru acest an? Să devenim mai productivi, mai profitabili, să ne reducem cheltuielile și să reușim să facem și mai multe proiecte decât în anul precedent. Simplu de zic, cam complicat de făcut. Ajungi dimineața la birou cu gânduri de a realiza cât mai multe și ești cuprins rapid în vârtejul e-mail-urilor, telefoanelor, notificărilor și urgențelor, care îți dau peste cap toată agenda. Nu e ușor să te ții tare pe poziții, dar nici imposibil. Ca să devii productiv, trebuie să rămâi mereu concentrat pe ce știi tu că ai de făcut.

Antreprenorii sunt printre cei mai productivi oameni de pe planetă (testat!), pentru că sunt și cei care cunosc la perfecție conceptul de ”time is money”. Pentru că nimeni nu te poate plăti pe tine, antreprenorule, pentru orele tale suplimentare, cu cât îți faci treaba mai repede și mai eficient, cu atât mai repede poți trece la dezvoltarea unor idei și proiecte noi. Pentru tine am strâns o listă de instrumente online gratuite sau la prețuri foarte mici care te pot ajuta să devii oricât de productiv îți dorești să fii.

 

  1. StayFocusd

Hai să începem cu lucrurile fundamentale. Vezi tab-urile alea deschise pe Facebook, YouTube sau Instagram, pe care mai intri din când în când ca să vezi ce se mai întâmplă prin lume? Ar fi bine să le dai la o parte. StayFocusd e o extensie gratuită de Google Chrome care te ajută să blochezi anumite website-uri pentru o perioadă de timp. Poți să setezi intervalul de timp pentru care știi că ai nevoie să rămâi concentrat, iar aplicația va bloca accesul la toate site-urile care îți distrag atenția.

 

  1. Slack

Comunicarea între membrii unei echipe este cu atât mai dificilă cu cât numărul membrilor echipei crește. Multe proiecte evoluează greu din cauza problemelor de comunicare din cadrul echipei, fie că sunt ședințe ale căror concluzii nu sunt clare pentru toată lumea, fie că e-mail-urile sunt confuze, sau întâlnirile sunt încurcate și programate peste alte întâlniri. Pentru astfel de echipe a fost inventat Slack. Slack este un instrument de comunicare online, utilizabil și pe desktop, dar și pe mobil, care îți permite să setezi grupuri de comunicare pe echipe, pe sarcini, pe locații, practic în funcție de orice ai nevoie. Pe Slack, poți trimite documente, posta link-uri, comunica în grup sau cu o singură persoană, iar lucrurile rămân scrise pentru ca toți membrii echipei să fie la fel de informați. O mare facilitate a programului este că permite integrarea notificărilor de la alte aplicații și programe, astfel încât să poți transforma Slack-ul în platforma principală de comunicare pentru echipa ta.

 

  1. Toggl

De multe ori, la finalul zilei, te trezești că deși ar fi trebuit să bifezi 10 task-uri de pe lista ta de To Do, ai reușit să finalizezi doar 2 sau 3. Mulți oameni nu își dau seama uneori de cât de mult timp necesită completarea unei acțiuni. Toggl este un instrument online care îți monitorizează timpul petrecut pe realizarea unei activități din cadrul unui proiect. Interfața simplă și colorată te ajută să setezi activitățile pe proiecte, proiectele pe clienți, iar ca manager de echipă poți vizualiza cât timp petrec angajații tăi pe fiecare task. La final de săptămână, poți extrage rapoarte de lucru în funcție de necesitățile tale. Iar atunci când depășești programul zilnic de 8 ore lucrate, aplicația îți trimite o notificare că ar trebui să te oprești, pentru că timpul tău de lucru a fost realizat.

 

  1. MiniNote

Deși mulți dintre noi încă preferăm să ne scriem to-do-list-ul pe hărtiuțele galbene și lipicioase, există o aplicație care îți postează lista direct pe monitorul calculatorului tău. MiniNote este un instrument ingenios de check-list pentru sistemele Apple, care stă în dreapta de sus a ecranului și îți aduce aminte de toate sarcinile pe care trebuie să le rezolvi. Aplicația are și o funcție de ”lock” care îți afișează lista de responsabilități pe partea de sus a oricărui alt program deschis, ca nu cumva să pierzi din vedere lucrurile cu adevărat importante pe care le ai de făcut.

 

  1. Rescue Time

Dacă crezi că tu ești din categoria oamenilor care nu au nevoie de ajutor pentru creșterea productivității, te provocăm la un test. Rescue Time este o aplicație care te ajută să identifici care sunt programele și website-urile pe care petreci cel mai mult timp. Analizele pe care le furnizează aplicația te pot ajuta să găsești cele mai productive ore ale zilei pentru tine și care sunt zilele din timpul săptămânii în care te mobilizezi cel mai bine ca să lucrezi.

 

Cu aceste instrumente, 2017 ar trebui să fie anul în care să maximizăm rezultatele muncii noastre. La Webgrade avem planuri mari și o listă de rezoluții lungă și toate sunt legate de un singur obiectiv: de a crea proiecte originale, complexe și moderne pentru clienții noștri. Dacă pe lista ta de planuri pentru 2017 se află și construirea unui nou website, nu ezista să ne scrii!

#WEBTRENDS este spațiul nostru de training. Ne lăudăm cu idei noi și originale, folosim ultimele tehnologii în materie de programare și reușim să facem aceste lucruri pentru că suntem mereu ochi și urechi la noutățile din domeniu. Analizăm trend cu trend și decidem împreună ce lucruri ar trebui să fie urgent adoptate și pe care ar fi mai bine să le ocolim.

 

Share: Facebook, Twitter, Google Plus